Strani

nedelja, 15. januar 2012

Thailand

Same same.. but different!

Tokratno novo leto je bilo v vseh pogledih drugačno.. od klasičnega praznovanja in odštevanja sva imela tokrat samo kratek "Happy new year" s strani pilota tik pred pristankom v Dubaju, kjer sva se morala pozneje kar pošteno potruditi, da sva dobila kozarček šampanjca, da sva vsaj nazdravila.


Po dobrih 30ih urah letenja, čakanja na letališčih, in prevažanja s taksiji sva le prispela na cilj.. Rawai, na jugu Phuketa. Hišica na hribčku, s prekrasno teraso, s pogledom na zaliv s turkiznim morjem, je bil najin dom dober teden.


Po enem tednu sva se odpravila na Ko Phi Phi, ker sva se odločila da bova tam preživela Gašperjev rojstni dan. Od kar sem bila nazadnje tam, se je precej spremenilo.. otok postaja vedno bolj ameriško-angleška komuna, vedno manj je pristnih Tajskih kotičkov.. ampak saj kaj drugega tako ni bilo za pričakovati, saj sva se tam znašla sredi najvišje sezone. Tri dni sva uživala v bambusovem bungalovu (ponovno na vrhu hriba), raziskovala okoliške otočke, se potapljala med ribicami, ponoči pa se (žal neuspešno) poskušala vživeti v otoško nočno življenje, ki nama ni bilo ravno pisano na kožo.


Čisto zadnji del potepanja pa sva preživela v Bangkoku, kjer sva si v 24ih urah uspela ogledati znamenitosti tako nočnega, kot dnevnega življenja. :)


Skratka super drugačno novo leto.. in srčno upam, da tisti pregovor, ki pravi, da to kar počneš na novo letno noč, potem počneš celo leto.. DRŽI! Ker to pomeni, da naju čaka pestro popotniško leto! :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar