Strani

sobota, 10. september 2011

Stop working.. start sailig!

Ko te v sredo ob 11h dopoldan preseneti klic v stilu: "Spakiraj stvari za jadranje, ob 1h te poberemo, nazaj prideš v petek zvečer..", nekaj časa zmedeno gledaš okoli sebe, razmišljaš kaj vse bi moral medtem narediti, ampak ko v kotu zagledaš že tako ali tako (vedno) pripravljeno torbo za jadranje, dodaš še tiste manjkajoče nepogrešljive detajle in si pripravljen.. na novo dogodivščino. Čez dobri dve uri že sedimo v avtu.. trije člani posadke, nabrani po istem ključu.. vsak s svojo zgodbo, ampak vse vodijo v isto smer.. kam gremo.. na dvodnevni novinarski match race v Biograd na moru, na čisto novih elan 350.

Pet ekip iz treh držav in dve jadrnici.. super vreme, odlična hrana.. in za povrh vsega še moja prva tazaresna izkušnja z match race-om. 

Končni izid jadralskega dvobojevanja: Ekipa Val Navtike in Slovenskih Novic smo po težki borbi v finalni krog poslali štajerski del slovenskih predstavnikov in se zadovoljili s 3. mestom. Zmagovalci regate so odlično uigrani fantje iz Madžarske, ki so po težki borbi uspeli premagati mariborsko posadko Navtike+.

Še enkrat zahvala in pohvala organizatorju Burin YC, za odlično organizacijo.


Ni komentarjev:

Objavite komentar